skip to Main Content

What's the news

Iedere uitgave interviewt Bas Bakkenes van de Ondernemingsplannenfabriek een succesvolle ondernemer met een bijzondere hobby. In de oktobereditie is de beurt aan Yoeri van Alteren van C30 en Duurzaambedrijfsleven.nl

Yoeri van Alteren staat aan het roer van C30 Projecten, een onderneming die bedrijven helpt hun duurzaamheidsdoelstel- lingen te realiseren. Van Alteren merkt dat duurzaamheid een snelle ontwikkeling doormaakt. Vroeger werd een bedrijf al als duurzaam bestempeld wanneer ze de lichten wat korter lieten- branden en de kraan iets strakker aandraaide. Tegenwoordig is zo’n checklist van oppervlakkige besparingen slechts het begin. Yoeri’s ultieme doel is om een nieuw, duurzaam businessmodel op te zetten waarin het primaire proces van een bedrijf over- eind blijft. Dan wordt duurzaamheid ook echt business.

Deze dagelijkse werkzaamheden inspireerden Van Alteren tot de oprichting van de website Duurzaambedrijfsleven.nl. Het platform, dagelijks onderhouden door een eigen redactie, is uit- gegroeid tot de grootste duurzaamheidswebsite van Nederland.

Van Alteren heeft een bijzondere, on-Nederlandse hobby: cricket. Hij weet nog goed hoe de liefde voor de Britse volks- sport opbloeide. Een vriend keerde na een verblijf in Engeland huiswaarts met dolenthousiaste verhalen over bowlers, batsmen en pitchers. Hij moest en zou een eigen Nederlands cricketteam samenstellen. Van Alteren, zelf jarenlang honk- balspeler, twijfelde eerst. Moest hij de overstap wagen naar het ‘beschaafdere’ cricket? Maar toen hij zijn eerste stappen op het cricketveld zette, raakte hij direct in vervoering van
de combinatie van fysieke inspanning en strategisch denk- werk. Daarnaast is cricket een zeer sociale sport. Doordat een wedstrijd wel acht uur kan duren, leggen beide teams tussen de innings door het slaghout neer om gezamenlijk te lunchen.

Het vriendenteam speelt nog altijd competitie op de woens- dag en zaterdag, onder de vlag van cricketvereniging VRA in Amstelveen.

Sprout Yoeri