skip to Main Content

Onze service
uw gemak

Pitch deck laten maken: overtuig investeerders in een oogopslag

EEN PITCH DECK LATEN SCHRIJVEN

Wil je je bedrijfsplannen kort en krachtig presenteren aan een potentiële investeerder? Of wil je polsen of je producten of diensten aanslaan? Laat dan een Pitch Deck maken door Ondernemersplannenfabriek. Een pitchdeck – ook wel sales-presentatie genoemd – is een korte en doelgerichte presentatie van je ondernemingsplan, waarmee je je publiek activeert en enthousiasmeert.

Kansen

Een pitchdeck is er voor jou én voor degene met wie je in gesprek gaat. Het bevat de essentie van je ondernemings- of financieringsplan.

Voor jou

Een pitchdeck bevat de kern van je ideeën. Door aan je pitch te werken formuleer je jouw plannen scherper en doelgerichter. Hierdoor krijg je zelf ook meer inzicht in wat je nu eigenlijk wilt. Wat heb je nodig? En welk type investering past bij jouw bedrijfsmodel: aandelen, converteerbare leningen of niet-dilutieve financieringen? Daarnaast kom je beter te weten wie je doelgroep is en waarin mogelijke financiers of partners geïnteresseerd zijn.

Voor potentiële investeerders of partners

Een pitchdeck geeft een eerste indruk die de lezer snel laat bepalen of hij meer wil weten of niet. In een pitchdeck staat wie jij bent, als ondernemer, en wat de kern van jouw bedrijfsplan is, wat de stand van zaken is, wat de kansen en de risico’s van je plan zijn en wat van de financieringsbehoefte is. Wil een mogelijke investeerder of partner meer weten, dan is het goed een ondernemingsplan paraat te hebben.

Inhoud pitchdeck

Een pitchdeck bevat elementen uit je ondernemingsplan die investeerders uitleggen waarom jouw product of dienst impact zal maken (marktgrootte). Het licht toe welk probleem jouw product oplost, waarom het daar juist nú het juiste moment voor is en waarom jij en jouw bedrijf daarvoor het meest geschikt zijn. Kortom, een pitchdeck staat stil bij je product, je team, je businessmodel en de concurrentie. Net als een ondernemingsplan sluit je je pitchdeck af met de financiële gegevens. Hoeveel kapitaal heb je nodig en hoe ga je dit gebruiken? Hoeveel is er al geïnvesteerd en door wie? Wat krijgen investeerders voor hun investering terug? Wanneer gaat er voor het eerst winst worden gemaakt?

Pitchdeck of ondernemingsplan?

Een pitchdeck onderscheidt zich van een ondernemingsplan op inhoud en sfeer. Een ondernemingsplan is een gedetailleerd document dat op alle facetten van de ondernemer, de onderneming en de markt ingaat. Een pitchdeck richt zich op een potentiële financier of partner. Bij het pitchdeck gaat het vooral om de vraag of het gaat klikken tussen jou en de ander. Een pitchdeck biedt daarom alle ruimte voor persoonlijke kleuring. Je kunt stilstaan bij je visie, langetermijndoelen en de sfeer op de werkvloer. Het visuele aspect van een pitchdeck helpt je uit te dragen wie je bent en wat je wilt. Is er een goede match tussen jou en een potentiële financier of partner? Dan komt het ondernemingsplan vaak alsnog op tafel.

De Ondernemingsplannenfabriek

De Ondernemingsplannenfabriek heeft ruime ervaring met het opstellen van pitchdecks. Laat je pitchdeck maken door de Ondernemingsplannenfabriek en maak ons jouw sparringpartner bij het concretiseren van je ideeën. We presenteren je pitchdeck in een strak design, desgewenst aangepast aan je eigen huisstijl. Ook geven wij advies over de bedrijfswaardering en financieringsvraag.