skip to Main Content

Onze service
uw gemak

Controle ondernemingsplan

Heb je zelf een ondernemingsplan geschreven? Heel goed! Maar voldoet je plan aan alle eisen? Komt je verhaal goed uit de verf? En springt de meerwaarde van je product of dienst er voldoende uit? Een eerste indruk maak je maar één keer, dus zorg ervoor dat je ondernemingsplan helemaal klaar is voor verzending.

Wij weten waar banken en investeerders op letten en hoe je de kans op succes met alleen al je ondernemingsplan kan vergroten. Wil je weten of jouw plan een goed plan is en hoe je het eventueel verder kunt verbeteren? Laat het dan door ons controleren!

We controleren je ondernemingsplan op de volgende vier punten: volledigheid, haalbaarheid, samenhang en financiën.

Volledigheid

We controleren aan de hand van de eisen die de grotere Nederlandse banken stellen of je plan volledig is. Als het aan deze standaarden voldoet, zullen ook andere kredietverstrekkers je ondernemingsplan accepteren. Je ondernemingsplan wordt door ons volledig onder de loep gelegd. Als je een eigen woning hebt, zijn de waarde van je woning en een eventuele hypotheekschuld dan opgenomen in het plan? En als je gehuwd bent in gemeenschap van goederen, zijn dan ook de financiële gegevens van je partner opgenomen in het plan? Slechts twee voorbeelden van de ruim vijftig punten die we checken op aanwezigheid.

Bij het ontbreken van dergelijke zaken zal de kredietverstrekker hier echt wel om vragen, maar het komt de eerste indruk zeker ten goede op het moment dat je ondernemingsplan volledig wordt aangeleverd.

Haalbaarheid

Is je idee haalbaar in de vorm waarin je het presenteert? Is het niet te ambitieus of juist te klein opgezet? Komen de sterke en zwakke punten goed en onderbouwd in het plan naar voren? We kijken naar de markt en de positionering van het bedrijf in die markt en beoordelen daarmee de haalbaarheid van het bedrijfsidee. Op het moment dat je plan niet haalbaar is, zullen we aangeven welke onderdelen het best gewijzigd kunnen worden.

Samenhang verschillende onderdelen

Bestaat er een logische samenhang tussen de verschillende onderdelen van het ondernemingsplan? We letten bijvoorbeeld op een goede aansluiting van je doelgroep op je dienst of product en van je promotiestrategie op de doelgroep. We beoordelen of je plan één samenhangend geheel is.

Financiën

Een kredietverstrekker kijkt zeer kritisch naar de financiën; zij moet immers afwegen of ze onderdeel van jouw ‘financiële hoofdstuk’ wil worden. Komt er voldoende geld binnen om de financiering te kunnen betalen? Is er met het juiste rentepercentage gecalculeerd? Zijn er voldoende zekerheden? Wordt er voldoende eigen vermogen ingebracht? Is er rekening gehouden met een aanloopperiode en een eventueel seizoensgebonden patroon?  En bovenal: is de best passende financieringsvorm gekozen? In het bijzonder deze laatste vraag is er een die het liefst beantwoord moet zijn vóór het gesprek met de door jouw gekozen kredietverstrekker.

Werkwijze

Je mailt ons je plan in een door jouw gekozen format. Wij beoordelen je plan op bovenstaande punten en sturen je binnen enkele dagen een rapport met bevindingen.