skip to Main Content

De juiste start met onze beproefde 3-Stappen-methode

Ondernemen is niet simpel. Een ondernemingsplan is dan ook best complex. Zo moeten de visie en missie inspireren en worden uitgekristalliseerd in een heldere en krachtige strategie. De marktanalyses dienen aan te tonen dat er inderdaad kansen liggen zonder inaccuraat te zijn. En natuurlijk moeten alle cijfers kloppen. Wij streven daarbij naar perfectie en leveren altijd een plan waar wij, en jij als ondernemer, trots op kunnen zijn.

Daarom werken we bij ondernemingsplannenfabriek volgens een beproefde 3-stappen-methode. Zo kunnen we jouw ideeën optimaal presenteren, ongeacht hun complexiteit.

3-STAPPEN SUCCES METHODE

01
INTAKEGESPREK

Tijdens het (face-to-face-) intakegesprek wil ik alles te weten komen over jou en je ondernemingsplan. Wie ben je, wat is je bedrijfsidee en hoe wil je de markt veroveren? Ik stel zo’n vijftig gerichte vragen over jouw bedrijfsidee. Jouw antwoorden vormen voor mij de basis van je ondernemingsplan. Samen bepalen we de perfecte strategie. Daarbij kijk ik altijd door de ogen van een investeerder. Nadat we alle facetten van jouw plan hebben besproken, bepalen we een definitief aanvalsplan die past bij het doel dat het ondernemingsplan moet dienen. Vervolgens ga ik aan de slag met het opstellen van je ondernemingsplan. Dit plan vormt het concept voor het uiteindelijke ondernemingsplan.

02
OPLEVERING CONCEPT

Het conceptplan ontvang je binnen vier weken retour. Dat plan kun je dan op je gemak doornemen. Kloppen alle gegevens? Ontbreekt er geen essentiële informatie? In een (telefonische) afspraak bespreken we jouw eventuele opmerkingen en gewenste wijzigingen. Uiteindelijk lever ik een tweede concept aan waarin jouw wensen en wijzigingen zijn verwerkt. Ben je akkoord? Dan ontvang je het definitieve ondernemingsplan. Deze versie is helemaal klaar om verstuurd te worden naar kredietverstrekkers, vergunningverleners of eventuele partners. Om goed voorbereid een eventueel kredietbeoordelingsgesprek in te kunnen gaan, lopen we alles nog een keer goed door. Ik vertel je gelijk hoe een dergelijk gesprek in zijn werk gaat, welke specifieke vragen je daarin gesteld kunnen worden en hoe je daarop het beste kunt reageren.

03
FINANCIER JE ONDERNEMING

Met het definitieve ondernemingsplan kun je direct bij een van de vele kredietverstrekker aankloppen. Ik geef je een aantal suggesties voor de best passende investeerders voor jouw plan. Hierbij vergeet ik alternatieve financieringsvormen niet. Wil je dat ik bij je financieringsaanvraag optreed als jouw financieel adviseur? Ook dan kun je op mij rekenen. En wil je op het laatste moment toch nog iets wijzigen in je ondernemingsplan? Dan kun je mij na oplevering altijd nog benaderen. Alle aanpassingen worden dan kosteloos doorgevoerd.