skip to Main Content

What's the news

Bedrijfsplan voor exploitatievergunning

Hulp bij aanvraag exploitatievergunning

Voor de exploitatie van een prostitutiebedrijf zoals een raamprostitutiebedrijf, escortservice, besloten club of een ander type seksinrichting, is altijd een exploitatievergunning nodig. Een belangrijk onderdeel van de vergunningsaanvraag is het opstellen van een bedrijfsplan. In dit bedrijfsplan wordt beschreven hoe onder meer de veiligheid en gezondheid van de prostituees worden gewaarborgd. Denk hierbij aan zaken op het gebied van hygiëne en gezondheid, veiligheid en zelfbeschikkingsrecht van de prostituees. Maar ook zaken  rondom de gezondheid van klanten en het voorkomen van strafbare feiten. Alle maatregelen moeten voldoen aan de eisen die in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de vestigingsgemeente zijn opgenomen.

Hoge slagingskans

Het bedrijfsplan dat wij voor een vergunningsaanvraag opstellen, heeft een hoge kans van slagen. Al onze vergunningsaanvragen zijn tot nu toe goedgekeurd. Vergunningverlenende instanties zijn zeer tevreden over de inhoud van onze bedrijfsplannen. Dit komt doordat we weten welke methoden in de praktijk werken nadat we in gesprek zijn gegaan met diverse stakeholders. Voorbeelden van stakeholders zijn: ambtenaren, wijkagenten, het Openbaar Ministerie, hulporganisaties, exploitanten, prostituees en buurtbewoners. Wij helpen je naast het opstellen van het bedrijfsplan ook met het invullen van alle aanvraagformulieren. Denk hierbij ook aan de documenten voor de verplichte Bibob-procedure. En wanneer je wilt dat wij de gesprekken met vergunningverlenende instanties bijwonen, is dat ook mogelijk. De ervaring leert dat vergunningverleners het waarderen als de ondernemer een adviseur heeft ingeschakeld die hun taal spreekt.

Trackrecord

De Ondernemingsplannenfabriek heeft ruime ervaring met het opstellen van bedrijfsplannen voor de aanvraag van exploitatievergunningen. Zo mogen wij parenclubs en raamprostitutiebedrijven door het hele land tot onze klanten rekenen. Het meest trots zijn wij nog op de winst van Nederlands grootste aanbesteding in de prostitutiesector. Dit was die van de gemeente Utrecht voor de ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad. Voor deze aanbesteding hebben we de winnende tender mogen opstellen. Vanuit persoonlijke motieven heeft onze opdrachtgever zich later teruggetrokken uit de gunningsprocedure, maar dit had niets te maken met de kwaliteit van het door ons opgestelde aanbestedingsdocument. Gelukkig hebben we de opdrachtgever later in dat jaar alsnog succesvol kunnen helpen met de vergunningsaanvraag voor een soortgelijk project.