skip to Main Content

What's the news

GETROFFEN DOOR CORONA? ZO VRAAG JE KREDIET AAN

Corona krediet

De overheid staat met de verruimde Borgstelling MKB (BMKB) borg voor kredieten aan ondernemers die geraakt zijn door het Coronavirus. Het doel is tijdelijke hulpverlening te bieden aan ondernemers die in geldnood zijn geraakt door omzetverlies als gevolg van Corona. Getroffen ondernemers kunnen voor een overbruggingskrediet of verhoging van hun rekening-courantkrediet uitsluitend terecht bij hun eigen bank.

 

BMKB-regeling

Het borgstellingskrediet betreft 75% van het krediet dat de bank verstrekt (voorheen 50%). De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet. De regeling is eveneens van toepassing op overbruggingskredieten en rekening-courantkredieten met een looptijd korter dan twee jaar.

 

Kenmerken regeling

  • Deze tijdelijke regeling geldt tot 1 april 2021.
  • De looptijd van het borgstellingskrediet is maximaal acht kwartalen.
  • Het staatsgegarandeerde deel van het borgstellingskrediet bedraagt maximaal € 1,5 miljoen.
  • De ondernemer moet 10% borg staan voor het te verstrekken BMKB-krediet. Dit bedrag hoeft de ondernemer niet over te maken.
  • Naast de rente- en aflossingskosten betaalt de ondernemer een provisie van minimaal 3,9% over de hoofdsom van het borgstellingskrediet. Dit bedrag is mee te financieren.

 

Voorwaarden BMKB

  • Er wordt uitsluitend hulp geboden voor in de kern gezonde bedrijven.
  • De onderneming mag niet meer dan 250 fte in dienst hebben.
  • Het balanstotaal mag niet groter zijn dan € 43 miljoen of de jaarlijkse omzet groter dan € 50 miljoen.
  • Ondernemingen die hun omzet hoofdzakelijk halen uit vastgoedexploitatie, verzekerings- en financieringsbedrijf, publiekverzekerde zorg, land- en tuinbouw en visserij zijn uitgesloten van deelname.
  • De ondernemer moet aannemelijk maken dat de continuïteit van de onderneming niet in het geding is en dat op termijn de tijdelijke borgstellingskrediet terugbetaald kan worden. De Ondernemingsplannenfabriek heeft jarenlange ervaring met het aantonen hiervan.

 

 

Hoe aanvragen?

Hoe je per bank gebruik kunt maken van de BMKB-regeling vind je hieronder:

ING

Bestaande kredietrelaties met minder dan € 250.000,- aan uitstaand krediet, kunnen terecht via Mijn ING Zakelijk. Voor een uitstaand krediet van meer dan € 250.000,- kan tussen 8.00 en 20.00 uur contact worden opgenomen via telefoonnummer 020 – 22 888 22.

ABN

De ABN hanteert een ondergrens van € 50.000. Aanvragen verlopen via dit portal.

Rabobank

Neem contact op met het lokale bankkantoor.

RegioBank

RegioBank heeft geen Borgstellingsregeling voor MKB-kredieten. Wel wil zij bekijken wat de best passende oplossing is, zonder dat de Borgstellingsregeling gebruikt wordt. Neem hiervoor telefonisch contact op met jouw zelfstandig adviseur.

SNS

SNS heeft geen Borgstellingsregeling voor MKB-kredieten. Wel wil zij bekijken wat de best passende oplossing is, zonder dat de Borgstellingsregeling gebruikt wordt. Neem hiervoor telefonisch contact op via telefoonnummer 030 – 633 30 02. Je kunt ook op afspraak in een SNS Winkel.

Triodos

Neem contact op via zakelijk@triodos.nl.

Qredits

Qredits hoopt op korte termijn een overbruggingskrediet te verstrekken aan zowel hun bestaande klanten als aan ondernemers die momenteel een lening hebben bij een andere bank.

 

HULP BIJ JOUW KREDIETAANVRAAG

Als expert in het aantonen van de kredietwaardigheid van bedrijven help ik je graag. Na een intakegesprek (via Skype) heb ik voldoende informatie om een gefundeerde kredietaanvraag voor je in te dienen. Neem nu contact met me op!